Toyota palvelee

Toyota 60 vuotta – matka suomalaisten suosikiksi

Suomen suosituin automerkki
Toyotan taival Suomessa täyttää 60 vuotta! Ensimmäiset autot tulivat katukuvaamme vuonna 1964, kun Toyota teki maahantuontisopimuksen Korpivaara Oy:n kanssa.
  • Teksti: Tuomas I. Lehtonen
  • Kuvat: Toyota 
  • 25.10.2024
  • Toyotan tarina Suomessa alkoi vuonna 1964, kun ensimmäiset mallit rullasivat kaduille. Suomalaiset omaksuivat nopeasti Toyotan mallit, kuten jo legendaksi nousseen Toyota Corollan, joka nousi huippusuosituksi vuosikymmenten ajaksi ja on yhä yksi maan myydyimmistä automalleista. 

    ”Ensimmäisenä Suomeen alettiin tuoda Toyota Crowneja. Kruunu-logolla varustetuista tilavista limusiineista tuli tuttu näky erityisesti taksitolpilla,” kertoo Toyota Suomen toimitusjohtaja Heikki Freund.

    Toyotan pitkäaikainen menestys on perustunut luotettavuuteen ja asiakaslähtöiseen palveluun, mikä on rakentanut vankan luottamuksen brändiin.

    Toyotan innovaatiot eivät jää vain historiaan, sillä yhtiö panostaa vahvasti sähkö- ja vetyautojen kehitykseen. Freund visioi, että uudet teknologiat, kuten kiinteäolomuotoiset akut, tuovat lähitulevaisuudessa yhä pidempiä ajomatkoja ja nopeampaa latausta kaikille.

    Lue laajempi artikkeli 60-vuotisesta taipaleesta alta:

Toyota 60 vuotta Suomessa

Suomen suosituin automerkki
Lue koko Toyotan 60-vuotisjuttu!

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua